HAKKIMIZDA

Her “sonradan” kurulma çiftliğin olduğu gibi, bizim de kendi çapımızda bir hikayemiz var…
Hikayemizin özeti; giderek yaşlanmaya başlayan ailelerimizin ve hayatımıza yeni katılan yeğenlerimizin yaşam kalitesi için peşine düştük sağlıklı gıdanın… 
Önce, herkes gibi organik sertifikasına güvenmeyi tercih ettik. Sonra, Organik Tarım Yönetmeliğini inceledik. Bize, “organik” adı altında satılan ürünlerin tohumlarının hibrit, gübresinin kimyasal olabildiğine izin veren bir yönetmeliğimiz olduğunu gördük. Sandığımız gibi üzerinden uçak geçmeyen tarlalar gibi bir zorunluluk da içermiyordu. Biraz daha kurcalayınca, her 3 yılda bir “organik gübre”, “organik ilaç” olarak kabul edilen ürünlerin; “hay aksi bu da organik değilmiş denilerek, liste dışına alındığını” öğrendik. 
Sonra, köy pazarlarına girip çıkmaya başladık. Kış mevsiminde; “tarla domatesi” etiketiyle satılan, dev yapraklı ıspanakların donattığı köy pazarlarından da umudumuzu kestik.
Baktık ki marketlerden pazarlardan aldığımız sebzelerin tadı çocukluğumuzda yediğimiz, domatesin,salatalığın,kavunun,karpuzun tadı ve kokusu kalmamış. Dünyayı değiştirmeye karar verdik. Buna kendi dünyamızdan başladık… Önce 2014 yılında Yerel Tohum Derneğini kurduk, Sonra köy köy, kasaba kasaba, Dağ, tepe demeden Yörük köylerinden tut, ova köylerine kadar ulaşıp Dedelerden, Ninelerden yalvara yakara sandıklarında saklamış oldukları Atalık yerel tohumları istedik. Ülke genelinde tohum takas şenlikleri düzenledik, düzenlenen tohum takas şenliklerine sponsor olduk, katılım sağladık. Edirne’den Ardahan’a kadar yerel tohum ulaştırdık.
Sonra, yerel tohumlarımızı tarlalarla tekrar buluşturmak için toprakta bizden daha deneyimli üreticilerle anlaşmaya başladık. 3 üretici ile başladığımız serüvende, işin pek de kolay olmadığını fark ettik, çok zorluklar çektik.Herşeye rağmen 3 üretici ile başlayan serüvenimize 26 üretici ile devam etmekteyiz. Yerel Atalık tohumlardan, kimyasal zehir kullanmayan üreticilerimize Pazar yaratmak için ürünlerini satabileceğimiz bir alış veriş sitesi kurduk, onlara Pazar yarattık www.karahanogluciftligi.com  ve S.S Seferihisar Girişimci İşletmetici Üretici Kadınlar kooperatifini kurduk,kendi ürettiğimiz ürünlerle beraber onların ürünlerini arz a sunduk. Gönüllülüğe dayanan çalışmaların sürdürülebilir olmadığını gördük, Yerel tohumların elde edilmesi için de çok zaman,emek,sermaye harcandığından dolayı Gelen yoğun istek üzerine de https://tohumbaba.com/ kurduk.Bizden almış olduğunuz Yerli Atalık Tohumları üreterek tohumlarını alınız ve tanıdığınız tanımadığınız,ülkenin dört bir yanındaki insanlara paylaşarak Yerli Tohumların neslinin devam etmesini sağlayınız.  Hakan Karahanoğlu

BİR AVUÇ TOHUM,BİR ÖMÜR BOYU BAĞIMSIZLIKTIR.